Tevreden UK recruiters?

      Reacties uitgeschakeld voor Tevreden UK recruiters?
Delen

“Meer dan 42% van de recruiters ondervindt een teruggang in hun vacatureload, 39% heeft te maken met een headcount freeze. 

 

Dit vermeldt het in de UK gevestigde Recruitment & Employment Confederation (REC) in haar Jaarlijkse Salary & Benefits survey.

Het REC becijfert tevens dat het gemiddelde inkomen van een recruiter in 2009 31.200 euro bedraagt, gemiddeld 48.000 euro inculsief bonussen of commissie.  Bonussen verstrekt aan managers bedragen gemiddeld 4000 euro hoger dan de bonussen verstrekt aan consultants.

In zijn algemeen is 38% van de recruitment populatie bezorgd over zijn baanzekerheid. Echter, ondanks de recessie geeft maar liefst 73% aan tevreden te zijn met zijn baan. 

REC director Roger Tweedy geeft aan niet verbaast te zijn over deze uitkomst. Uit ander lopend onderzoek blijkt dat er onder deze groep grote vertrouwen bestaat dat de markt in het laatste kwartaal gaat verbeteren. Hij sluit af met de hoop dat deze tevredenheid in de volgende servey tot uiting komt”.

Aldus een quote uit Basic Salaries 2009.

Het salaris lijkt mij overigens vergelijkbaar met die in Nederland, hooguit stel ik dat de bovenkant van de recruitmentmarkt eerder de 60.000 – 70.000  euro per jaar topt, maar uiteraard geeft de survey een gemiddelde.

Deze servey is representatief voor de UK markt. De vraag rijst bij mij hoe de survey in Nederland zou uitpakken.

Geef eens jullie mening? Hoe is het gesteld met de tevredenheid onder de recruiters in 2009?


Delen