Recruitment blues?

      Reacties uitgeschakeld voor Recruitment blues?
Delen

Volgens het CBS is er een einde aan ruim drie jaar daling van de werkloosheid. De laatste cijfers laten zien dat de werkeloosheid aan het toenemen is en dan met name het aandeel van jongeren.

Totaal zijn er in 2008 gemiddeld 304 duizend werkloos. In de periode oktober-december 2008 waren gemiddeld 285 duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 3,7 procent van de beroepsbevolking blijkt uit de cijfers van het CBS. De arbeidsparticipatie is in 2008 uitgekomen op 70,3 procent. Dat is 1,0 procentpunt meer dan in 2007. De participatie is opvallend gestegen onder vrouwen en ouderen.De komende maanden van 2009 zal de werkloosheid gaat toenemen en een stijging van ontslagen. Verwachting is dat het eerste half jaar een redelijke stijging, maar 2e helft een forse toename van deze ontslagen.

Tom Tom, Acerlor Mital, NXP, HP gaan al banen schrappen. 2009 beloofd een roerig jaar te worden met sombere vooruitzichten. Is het al tijd voor een recruiters blues?


Delen