Geen slavenschip voor SAP-specialisten, maar Lego….

      Reacties uitgeschakeld voor Geen slavenschip voor SAP-specialisten, maar Lego….
Delen

Er is een tekort aan 1500 SAP-specialisten in Nederland. Dat is veel als je bedenkt dat op dit moment 5000 vakmensen dit specialisme hebben. Op het Vnsg-congres was dan ook de jacht op nieuw personeel geopend.

“Grote Bob de Bouwer poppen, dozen Lego. Ik heb in het Mecc in Maastricht bedrijven geschenken zien weggeven, die je normaal niet aan een klant meegeeft.” Aan het woord is Jan Meegdes director SAP Solutions bij Getronics Pinkroccade. “SAP-specialisten springen na vier tot vijf jaar over naar een nieuwe werkgever. Als je volgend jaar de stands op dit congres een kwartslag draait dan zie je de juiste poppetjes weer bij de juiste bedrijven terug. Een verloop van 20 procent vind ik geen gek getal.”

Getronics Pink Roccade heeft 200 SAP-specialisten aan boord, waarvan het grootste deel werkzaam is in vernieuwingsprojecten. Onder deze werknemers is het verloop het grootst, zo’n 15 procent schat Meegdes. De rest heeft een beheerfunctie. Getronics Pink Roccade laat inmiddels voor 35 fte SAP-beheerwerk vanuit India uitvoeren.

Naast de grote namen in de Nederlandse IT weten ook kleinere goden flink wat personeel aan zich te binden. “Er zijn nogal wat SAP-specialisten die zich miskend voelen bij grote bedrijven”, stelt directeur Henny Hurkens van Uphantis, een bedrijf met 220 werknemers dat nu twee jaar bestaat. “Traditioneel groeien mensen door van technologie consultants naar een rol van business consultant aan het einde van hun carrií¨re. Er zijn heel wat programmeurs die dit werk blijven doen en zich niet gewaardeerd voelen. Hier krijgen ze dat wel. Dit is geen slavenschip met om de zoveel tijd een nieuwe eigenaar. Er zijn tal van tegeltjeswijsheden die we samen met de bedrijfsfilosofie van kleine cellen van Eckart Wintzen in de praktijk brengen. Door de goede werkomstandigheden komen nieuwe collega’s vanzelf.”

Ook Jan-Willem Wienbelt van Ctac stelt dat een goede sfeer en prettig werken belangrijk zijn. “Het is belangrijk om een leuke werkgever te zijn, belangrijker dan een exorbitant salaris al zul je wel met een marktconform bedrag over de brug moeten komen.” Volgens Wienbelt zijn de salarissen van SAP-specialisten de afgelopen jaren met 4 procent op jaarbasis gestegen. Dat is geen buitenproportionele verhoging als je het aanzienlijke tekort bekijkt.” Ctac, dat werk biedt aan 400 SAP-specialisten zegt een personeelsverloop van 10 procent te hebben.

Bron: IT Executive


Delen